30 Ağustos 2006

Pogaca-3- (patatesli)

Malzemeler:
  1. 1 su bardagi ilik-sicak arasi süt
  2. 1 su bardagi sivi yag
  3. 1 maya (42 gr)
  4. 2 tatli kasigi tuz
  5. 3 tatli kasigi seker
  6. 4 minik patatesi haslayip, kabuklarini soyup, catalla iyice ezip hamurumuza direk olarak ekliyoruz.
  7. 1 kabartma tozu
  8. 3 yumurta (ikisinin beyazi icine, sarisi disina sürmek üzere ayiriyoruz)

Yapilisi:

  1. Karistirma kabina sütü koyalim icine mayayi ezelim.
  2. Birkac dakika bekletelim.
  3. Patateslerimizi kabuklari ile birlikte haslayalim, yumusayinca suyunu süzüp sogutalim. Soguyan patatesleri soyup, catalla iyice ezip, hazirlamakta oldugumuz hamura ekleyelim.
  4. Bütün malzemeleri kabimiza koyalim ve azar azar un ekleyerek yoguralim.
  5. Birakalim yumusak hamurumuz yeterince kabarsin.

  6. Elimizi azicik sivi yaga batirip, kabaran hamurdan cevizden büyük parcalar koparalim ve bunlari yuvarlayip tepsiye araliklarla dizelim.

Dizme islemi bitince minik bezelerin üzerini folyo ile örtelim, yine kabarmalari icin bekletelim.

Üzerlerine yumurta sarilarini sürüp susam serpelim. Önceden 180 derecede isitilmis firinda pisirelim.

Hiç yorum yok: